باتری های موتوری
باتری های موتوری
باتری موتورسیکلت از جمله قطعات مهم در موتورسیکلت می باشد که توسط ولت سنجیده می شود. البته برخی موتورسیکلت هایی نیز وجود دارند که بدون باتری کار می کنند. باتری کمک می کند تا برق وارد سیستم موتورسیکلت شود و استارت زدن انجام گیرد.
به طور کلی باتری انرژی شیمیایی را به الکتریکی تبدیل می کند. باتری دارای انواع مختلفی است و هر موتورسیکلت نیازمند ولتاژ متفاوتی می باشد و در نتیجه باتری ها ولتاژ های مختلفی نیز دارند.
نقش باتری موتورسیکلت
باتری موتور سیکلت به عنوان اجزای اصلی موتور شناخته می شود. به عبارتی بدون وجود باتری امکان راه اندازی و حرکت موتور وجود ندارد.
در صورت وجود سیستم های سوخت رسانی پیشرفته همچون پمپ بنزین و یا انژکتور آن هم بسته به نوع موتور امکان دارد سیستم جرقه زنی و سوخت رسانی با کمک برق باتری به مدار وارد گردد و بدون وجود باتری نمی تواند وظیفه خود را انجام دهد.
در رابطه با موتور سیکلت های قدیمی به خصوص با حجم موتور پایین که به هندل مجهز هستند، همچون: هندا سی جی، نبود باتری بر روی موتورسیکلت هیچگونه تاثیری بر روی کارکرد آن ندارد. چرا که برق مورد نیاز برای جرقه زنی همچون دستگاه CDI و یا پلاتین از بوبین برق(آلترناتور) تامین می شود.
در رابطه با ولتاژ باتری موتور سیکلت باید بگوییم باتری های ۱۲ ولت اسیدی و باتری UPS می باشد که از دو آمپر تا دوازده آمپر آن هم بسته به نوع موتور سیکلت مورد استفاده می باشد.
چگونه عمر باتری موتورسیکلت را افزایش دهیم ؟
با وجود مشکلاتی که به دلیل تحریمات بر علیه ایران صورت گرفته قیمت یدکی موتور سیکلت با نوساناتی همراه بوده که قیمت باتری هم از این قاعده مستثنا نمی باشد. همین موضوع باعث می شود تا به فکر تعمیر و نگهداری باطری موتورسیکلت باشیم، بسیار بهتر و به صرفه تر از خرید باتری جدید موتورسیکلت می باشد.
اگر مایل هستید عمر باتری موتور سیکلت خود را افزایش دهید توجه به چند نکته می تواند بسیار مفید و مهم باشد.
با این نکاتی که بیان خواهیم نمود از هزینه های گزافی که ممکن است درگیر آن شوید جلوگیری خواهید کرد.
در صورتی که از باتری استفاده نمی کنید آن را از مدار خارج سازید.
همانطور که در قسمت های بالا اشاره نمودیم باتری نقش بسزایی در تامین انرژی و حرکت داشته است. به مرور استفاده موتورسیکلت باتری ماشین هم کارایی خود را از دست داده، در صورتی که موتورسیکلت استفاده نشود و دائماً در مدار باشد پس از مدتی فرسوده و ازبین می رود.
در مواقعی که چند روزی نمی خواهید از موتورسیکلت خود استفاده کنید حتما سوکت باتری را جدا نمایید. با اینکار از داغ شدن باتری جلوگیری می شود.
از شارژر اتوماتیک استفاده کنید.
باتری با کمک شارژر امکان شارژ و قدرت خواهد داشت. شما می توانید با اتصال به بوبین موتورسیکلت که با کمک چرخش دور انجین اقدام به تولید برق می نماید باعث شارژ باتری موتورسیکلت خود شوید.
شارژرهای اتوماتیک موجود در بازار پس از اینکه شارژ باتری کامل شد، فرایند شارژ را متوقف نموده و از آسیب به باتری جلوگیری می نماید.
کاربران اصل ترونیک این محصولات را نیز پسندیده اند :
شارژ را به طور کامل انجام دهید.
هنگامی که در حال انجام شارژ باتری موتورسیکلت خود هستید حتما شارژ را به طور کامل به پایان برسانید و از شارژ نمودن نصفه باتری خوداری نمایید.
هنگام شارژ موتورسیکلت جریان شارژ را کنترل نمایید
جریان شارژ هم با کمک شارژر موتورسیکلت انجام می پذیرد. بهترین جریان شارژ برای باتری یک سوم جریان نامی باتری است. توجه داشته باشید بیشتر از این مقدار ممکن است باتری موتورسیکلت را مورد تخریب قرار گیرد.
از موازی کردن باتری موتورسیکلت خوداری کنید
به هیچ وجه باتری موتورسیکلت را مدار موازی نکنید. چرا که این کار باعث می گردد جریان داخلی ایجاد گردد و در نتیجه عمر باتری موتورسیکلت به شدت کاهش پیدا کند.
از انجام اتصال کوتاه خوداری کنید
انجام اتصال کوتاه به عنوان یک عمل خطرناک و بسیار مضر برای باتری شناخته شده و در نتیجه عمر باتری هم کاهش می یابد. توجه داشته باشید اتصال کوتاه انجام ندهید چرا که ممکن است باعث ایجاد انفجار شود.
سوکت و کابل
حتما برای باتری موتورسیکلت از سوکت برنجی متناسب با قطر مناسب استفاده و بهره ببرید.
مکان حفظ باتری
توجه داشته باشید باتری موتورسیکلت خود را در سایه نگهداری کنید. در صورتی که در دمای بالا و در زیر نور خورشید قرار گیرد عمر باتری کمتر شده و ممکن است ترک برداشته و حتی منفجر گردد.
چگونه باتری موتورسیکلت را تعویض نماییم؟
ابتدا زین موتورسیکلت را برداشته و پس از آن باند باتری را بردارید .حال سیم منفی ترمینال را قطع کرده و سپس اقدام به قطع سیم مثبت ترمینال نمایید.حال باتری را از محفظه آن خارج سازید.
چگونه باتری موتورسیکلت را تعویض نماییم؟
ابتدا زین موتورسیکلت را برداشته و پس از آن باند باتری را بردارید .حال سیم منفی ترمینال را قطع کرده و سپس اقدام به قطع سیم مثبت ترمینال نمایید.حال باتری را از محفظه آن خارج سازید.
نکات مهم در رابطه با باتری موتورسیکلت
1.حتماً توجه داشته باشید ترمینال ها با سایر قطعات مجاور تماس نداشته باشند.
2.همچنین در صورتی که موتورسیکلت خود را به مدت یک ماه استفاده نخواهید کرد باتری آن را با یک شارژر مناسب شارژ نمایید.
3.همچنین در صورتی که موتور سیکلت به مدت ۲ ماه یا بیشتر استفاده نگردد آن را از مکان خود خارج کرده و در جایی خنک و خشک نگهداری کنید.
4.در صورتی که ترمینال های باتری دچار زنگاری و یا آلودگی شده باشند باتری را جدا نموده و ترمینال را تمیز نمایید.
5.در صورتی که ترمینال باتری دچار پودر سفید یا زنگار شده باشد بایستی با آب گرم تمیز گردد. در صورتی که زنگار بیش از حد شده باشد سیم های باتری را بایستی جدا نموده و با یک فرچه مخصوص سیم و سنباده اقدام به پاکسازی آن نمایید.
چگونه بفهمیم باتری موتور خراب شده است؟
1. کاهش پیدا کردن قدرت موتورسیکلت
2. خاموش شدن ناگهانی موتور سیکلت
3. کم نور شدن لامپ موتور
4. وجود صدای ناهنجار از طرف موتور
برای اطمینان کامل از سالم یا خراب بودن و ضعیف بودن باتری می توان از تستر باتری استفاده نمود .
پیشنهاد مطالعه :
گارانتی شش ماه اصل ترونیک
تمامی محصولات گروه صنعتی اصل ترونیک دارای گارانتی شش ماهه می باشد و مشتریان محترم اصل ترونیک می توانند با آرامش خاطر از محصولات با کیفیت ما استفاده کنند .
محصولات پرفروش
تستر های باتری و دینام
تستر های باتری و دینام گروه صنعتی اصل ترونیک
برای دریافت اطلاعات و مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید
044-3233-7926
0914-941-4288
برای دریافت اطلاعات و مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید